Аз летя!
По мое мнение симулатора е добър, но си личи връзката с Rise of flight- според мен БзС е силно модернизиран RoF
От плюсовете:
-Страхотни зимни карти на Сталинград и Великие Луки и 3D модели на самолети и техника
-Достатъчно прост за усвоение интрефейс (въпреки че на мен не ми доставя удоволствие)
-По мое мнение, реалистична балистика на въоръжението и реалистично (до колкото това може да се каже

) поведение на самолетите
-Голяма общност, предимно рускоговоряща, от която може да се вземат доста неща -опит, тактика, техника на пилотиране.
От минусите:
-Неголямо количество летящи хора през пиковете часове за това (7-8-9-10 часа)
-Лично при мен в големи сървъри понякога има големи проблеми със способността на engina-a (може би и на сървърите) да се справят с големия поток от събития- стрелби, наличие на много единици на малко място и т.н. В резултат - лагване, правещо прицелването доста трудно. Такива оплаквания виждам почти всеки път когато летя и от руснаци.
-Летните карти според мен не се получиха както много хора се надяваха
-Редактора за мисиите е отвратителен
-Системата за обзор в кабината- при вдигане на главата нагоре, погледът е ограничен на 90 градуса по надлъжната ос, а след това е нужно завъртане настрани за да погледнеш "отзад-отгоре") Това прави ориентирането по време на МБВ една идея по-неудобно. Забелязано е и при Free track и при TrackIR, на няколко различни машини/ инсталации, така че проблема не е в програмата за възпроизвеждане на движението на главата.
-И основна пречка за много хора е според мен леко завишената цена на целия симулатор. Трябва да се дебнат промоции.
Моят е купена CD версия за около 15-ина лева ~~ 400 рубли, където е нужно да минаваш кампанията за да отключиш всички самолети и техните модификации ( без премиумните самолети)
Според мен Старият Ил-2 ще живее още дълго...
ПС. Цеха по боядисване на ЛА работи и там